Vladimír

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Asfaltová úprava v Stropkove – služba občanom, či predvolebná kampaň?

      Čo ma viedlo k napísaniu tohto príspevku? Hlavne nespokojnosť so stavom plochy pred našimi garážami za predajňou DUTO na Hrnčiarskej ulici v Stropkove a z toho vyplývajúce znemožnenie vjazdu do garáží a obmedzovanie práva používať vlastnú garáž!!!

     Prečo to však spájam s kampaňou pred blížiacimi sa voľbami do VÚC? Lebo ak som si pozrel harmonogram podľa ktorého sa postupuje pri týchto prácach (a ktorý je vraj orientačný a teda sa nemusí dodržiavať!?) a zároveň som videl, čo je už hotové, nič iné mi z toho nevyšlo, len že sa tu robí kampaň pre jedného kandidáta na poslanca VÚC, ktorý navyše zastáva vysokú funkciu v meste.

      Položte si otázku - koho je jednoduché a ľahké získať pre hlasovanie vo voľbách tým, že si ho „kúpime“ či opijeme rožkom/asfaltom a vieme že rozumovo je na tom tak „dobre“, že si to nevšimne? Jedným možno stačilo zopár fúr dreva, ktoré im boli nedávno privezené, aby hlasovali za daného kandidáta, iným urobíme asfalt.

      A teraz sa čudujete, že firme nezostal čas na vyasfaltovanie križovatky Krátka-Hrnčiarska, ktorá otravuje občanom Stropkova život už 6. týždeň a takisto im nezostal čas pre dokončenie povrchu pri garážach za predajňou DUTO? Ja sa nečudujem, ale až teraz som pochopil slová primátora, ktorý sa vyjadril, že bude primátorom všetkých občanov Stropkova – žiaľ, akosi to nevie nedodržať!!!

     Spomeňte si ako Vám „masírovali“ hlavy (viac ako 2 roky) neustálym kritizovaním práce predchádzajúceho primátora nielen na zasadnutiach mestského zastupiteľstva, ale aj prostredníctvom mestského týždenníka/bulváru. Cieľom tejto kritiky bolo zaujať jeho miesto. To sa aj podarilo, avšak odvtedy je podobná kritika neprípustná a v spomínanom týždenníku/ľabde sa dočítate len samé chvály. Prečo asi? Kým je tento týždenník ovládaný? To všetci vieme, tak ako vieme, že je neobjektívny a kvalitou článkov i jazykovo išiel rapídne dole. Preto ja tu nebudem spomínať chvály, tie si prečítajte v ňom. V rámci objektívnosti poviem, že urobilo sa dosť, ale mohlo sa viac. A hlavne sa mali a majú pravdivo informovať občania mesta. Napríklad o koľko viac Eur prišlo pre mesto z podielových daní –namiesto toho ste sa mohli dočítať, že mesto stabilizovalo svoju finančnú situáciu a ušetrilo. A taktiež prečo je verejným tajomstvom o koľko vzrástol počet zamestnancov MÚ a mestských podnikov aj keď sa sľubovala ich racionalizácia. A tiež nech sa povie občanom mesta ako nepriamo a v akej výške bol financovaný futbalový klub z prostriedkov jednej základnej školy na úkor ostatných žiakov i zamestnancov školy. Toto sa však nedozviete zo spomínaného periodika, ani z úst primátora, prečo?! Nuž, sú to informácie, ktoré by mohli niekomu zdiskreditovať super imidž a to sa rok pred komunálnymi voľbami nehodí. Škoda, že primátor sa sám diskredituje ďalej:

·        - podpora J.O. (SNS), kandidáta na poslanca VÚC za okres Svidník, ktorý ma na krku 11 exekúcií na svoj majetok, nehovoriac o dlžobách voči bývalým zamestnancom. Pýtate sa, prečo by ho náš primátor podporoval? Lebo starosta Breznice a brat nášho primátora v jednej osobe je členom danej strany...

·        - prečo nebol 22. 10. 2017 na kultúrnom programe pri príležitosti Mesiaca úcty k starším, ale dal prednosť zápasu 2. ligy Poprad-Skalica ako pozorovateľ rozhodcov? Predsa aby si tam mohol urobiť predvolebnú kampaň jeho zástupca. Stavím sa, že o rok pred voľbami to bude naopak...

·      - vychvaľuje v najnovšom čísle týždenníka svojho zástupcu, avšak prečo nespomenie jeho „zodpovednosť“ za nezvládnutie poľadovice v meste (2x; jedna bola z 8. na 9. 12. 2016, na ulici Chotčanskej bol dokonca urobený posyp až po mojom telefonáte 10. 12. 2017!!!) a najmä za nezvládnutie kalamity dňa 14. 1. 2017? Práve pri garážach za DUTO-m nebol vtedy sneh vôbec odhrnutý ani po týždni od kalamity!!! A že mechanizmy začali v meste pracovať až o 5.30hod. ráno, hoci snežilo celú noc a aj predpoveď jasne naznačovala, že príde takáto kalamita, za toto zlyhanie neniesol dodnes nikto zodpovednosť. Veď ako by aj mohol, keď sa vtedy na mestskom podniku SLUŽBA veselo oslavoval začiatok nového roka a vodiči nemohli vyjsť s mechanizmami...

·         - ľudí, ktorí upozornili na nekvalitne urobené asfaltovanie sfúkol ako malé deti, vraj sa tomu nerozumejú, nie sú stavbári atď. Keď som videl tie chodníky (neskôr ak počasie dovolí bude aj fotodokumentácia), tak som žasol – na to netreba mať školy, na to stačí normálny zrak i gazdovský rozum a dávam za pravdu kritikom – dlho tie chodníky nevydržia, obrubníky utopené, asfalt sa bude lámať atď. (videl som to už v iných mestách a obciach),

·        - keď istý poslanec MsZ upozornil na nedodržanie projektovej dokumentácie pri realizácií dverí na ZŠ Konštantínova a Gymnáziu (namiesto hliníkových dverí tam dali plastové!?), tak povedal, že dvere budú vymenené podľa projektu, ale školy za to musia za to zaplatiť 17 000 €!!! Pričom školy chybu neurobili, chybu urobil realizátor, ten nech nesie náklady. Alebo tu niekto dostal províziu, ktorá by možno stačila na výmenu tých dverí?!

·        - v novembri 2016 súhlasil s poskytnutím priestorov kultúrneho strediska pre stretnutie občanov s jednou politickou stranou. Pred mesiacom, keďže už idú voľby, tak si našiel dôvod ako tomu zabrániť. A keď si to dáme do súvisu s firmou Strabag (firma na ktorú je napojený jeden súčasný minister), ktorá stojí za asfaltovaním v Stropkove, tak je hádam všetkým jasné, o čo tu ide. A ak ste videli, kto robí práce, tak zistíte ako to funguje v našej SR – Strabag dostane zákazku, zabezpečí si subdodávateľov (z Košíc, Prešova atď.) a potom tak vyzerá to asfaltovanie...

Nuž, čo dodať na záver? Jednoznačne príďte voliť, je koho, ale riaďte sa svojim rozumom a nie predvolebnými sľubmi ľudí, ktorí Vás už sklamali a oklamali, tak ako mňa. A ak som Vám pomohol pri rozhodovaní, nečakajte, že Vám aj poviem koho voliť – veď máte svoj rozum a viete to aj bez doporučení v našom týždenníku!!!


Mesto Stropkov | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014