Vladimír

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stropkov - Smart city, či 100 rokov za opicami?!

V časopise Život 8/2018 sa primátor mesta chválil smelými plánmi s naším mestom. Škoda, že činy už také smelé nie sú a asi išlo len čisto o skorú predvolebnú kampaň. Chcete dôkazy, tu sú:

1. Streda 4. 4. 2018 - vystúpenie detí pre učiteľov ZŠ v kultúrnom stredisku. Mesto nedokázalo zabezpečiť deťom žiadne občerstvenie, ani obyčajnú vodu, čo by mesto stálo max. 10€. Deti si to asi nezaslúžia, hoci sú našou budúcnosťou!!!
Mimochodom, videli ste pozvánky na túto akciu - dátum konania akcie na pozvánke bol 31. 4. 2018 - žeby veselá matematika 3+1=4???

2. Kam smeruje kultúra, keď v meste máme 2 ochotnícke divadelné súbory, ale na vyššie uvedenú akciu si mesto pozve divadelný súbor z Popradu?! Aj to je výsledok akým si mesto váži dlhoročných členov súboru Ondavan. Veď ako si inak vysvetliť fakt, že primátor nebol na premiére v roku 2016 (50. výročie súboru), ani v roku 2017 a radšej dal prednosť futbalu. Asi zhoda náhod, že aj napriek dohode z roku 2016 si mesto zabezpečilo Betlehem od iného autora (vraj z Poľska), aj keď priamo v Stropkove je autor Betlehemu (bol súčasťou námestia počas minulých rokov).

3. Pred rokom ste si mohli v našom týždenníku prečítať článok o bocianoch. Tento rok asi nebude o čom písať, nakoľko mesto nemá záujem o bociany, keď im nezáleží na obnove hniezda zničeného nejakým primitívom na Chotčanskej ulici!!! (odkazprestarostu.sk).

4. A neskutočný prach, hlina a pravidelne znečistená cesta na Chotčanskej ulici v smere na Medzilaborce od PD Ondava. Pritom sa vie, kto to spôsobuje, ale mesto s tým nič nerobí, aj keď som na to upozorňoval MsP.

5. Cez portál odkazprestarostu.sk bolo mesto upozornené na viaceré problémy, avšak niektoré ani po rokoch nie sú vyriešené - napr. parkovanie pri garážach za predajňou Duto, kde autá parkujú tak, že nie je výhľad na cestu a dochádza ku kolíziám (odkazprestarostu.sk).

6. Otrasné asfaltovanie v meste počas jesene 2017 - stojaca voda počas zimy a pri dažďoch na viacerých plochách, napr. na parkovisku pri panelákoch na Mlynskej ulici, medzi garážami za Dutom, na chodníkoch viacerých ulíc (odkazprestarostu.sk).

A čo dodať na záver? Zaujímavé je, že o podobných problémoch sa nedočítate v našej mestskej ľabde - Stropkovskom Spektre. Prečo? Lebo tam sa kritika teraz nenosí, to sa nosilo pred 4 rokmi, keď bolo potrebné "odpáliť" bývalého primátora, aby "Sme robili veci inak". Nuž to INAK fakt vyzerá...
A prečo "100 rokov za opicami"? Nuž to som začul od človeka, ktorý to tiež zažil a možno to bude impulz na zlepšenie práce.

V rámci objektívnosti rád priznám (a pritom to nemusím, ale chcem), že sa urobilo v meste dosť, avšak prečo sa opisujú len chválospevy a kritika je tabu. Veď práve jedno aj druhé je spätnou väzbou práce mesta, či...?


Mesto Stropkov | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014