Vladimír

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovenskí „novinári“ bulváru – neobjektívni, neprofesionálni...

Už dlhšiu dobu (približne od parlamentných volieb 2016) sledujem, ako začali slovenskí „novinári“ tzv. hon na čarodejnice. Aj keď sám premiér nazval takýchto "novinárov" „...prostitútkami...“, oni robia aj to, čo robia členovia „štandardných“ politických strán – broja proti Kotlebovej strane ĽSNS a jej neobvyklému a pokračujúcemu nárastu percent, lebo sa boja o korytá i moc, ktorá im samým a aj ich spojencom (inými slovami ekonomickej mafii) prináša prospech. Veľmi rýchlo urobili z Kotlebovcov fašistov, rasistov a nacistov, aj keď figu vedia o strane, o jej členoch, o jej programe ktorý asi nikdy nečítali. Nedávno parlament prijal zákon pre boj s extrémizmom, na základe ktorého môžu silové zložky viesť represie voči hocikomu, kto má iní názor ako „štandardné“ strany - tomu vravím cenzúra a diktát strachu, aké tu neboli ani za komunistov!!! A tomuto všetkému sú nápomocní aj samotní novinári svojimi článkami uverejňovanými najmä v známych bulvárnych denníkoch či týždenníkoch (naschvál ich nebudem menovať, lebo vieme o ktoré ide a načo zbytočne pridávať súdom prácu). Neuvedomujú si, že tým nahrávajú práve ĽSNS.

Pýtam sa, kde a čo študovali títo tzv. „novinári“, ktorým je cudzia novinárska etika, profesionalita, prezumpcia neviny, objektívnosť, spisovný jazyk, kresťanské i morálne hodnoty. Veď práve v bulváre nájdeme každý deň množstvo článkov, ktoré  sú plné dôkazov o tom, že buď počas štúdií nedávali pozor, alebo sa flákali niekde v bare, či salóne. Alebo možno aj študovali, ale sa zapredali diablom - svojim bulvárnym chlebodarcom - a píšu podľa toho, čo sa im nadiktuje a čo sa od nich žiada (žeby opäť podobnosť z minulým režimom?!). Každé médium vlastní nejaká skupina, či finančná, alebo zlodejská. Tieto skupiny prišli k majetku vďaka privatizáciám, korupciám i podvodom s požehnaním štátu. A tieto skupiny, ktorých chápadlá siahajú až do Bruselu, riadia aj „štandardné“ strany – nie je tu podobnosť s mafiou?!

Čo je ešte zaujímavejšie – pýtam sa, odkiaľ majú často krát „novinári“ informácie, ktoré bežne nenájde ani ujko Google? Jedinou odpoveďou mi je to, že pracujú pre tajné služby a s metódami známymi zo SIS, ŠTB, KGB, STASI, SS atď. Osoh z toho majú všetci – „novinári“ i tajní. Všetci totiž pracujú s informáciami, len škoda že s nimi nevedia správne narábať. To ich asi v škole neučili. Ako sa teda chceme vyrovnať s minulým režimom, keď samotní „novinári“ používajú jeho metódy? Nie sú metódy „novinárov“ podobné s metódami komunistov, fašistov, ktorí sa tiež báli tzv. triedneho nepriateľa? A len preto, aby nikoho ani nenapadlo „novinárov“ takto nazvať, označujú títo „novinári“ iných nálepkou komunista, fašista, nacista, rasista a pod.

Pýtam sa ďalej – prečo týmto „skvelým novinárom“ nevadí, ako sa v médiách przní náš slovenský jazyk? Moderátori v televíziách či rádiách neovládajú náš materinský jazyk – stačí zopár príkladov - nevedia mäkčiť pri slovách ako ľad, ľudí, veľa, ľúbiť atď., vnášajú cudzojazyčné slová do slovenského jazyka aj keď máme zodpovedajúce slovenské slová rovnakého významu, nevedia skloňovať atď.. A ešte takýchto moderátorov označujú slovami „celebrita“ (ja ich nazývam radšej serebrita) a určití hlupáci im posielajú hlasy, aby sa mohli pochváliť soškou OTO - hanba tomuto národu!!! Práve takýmto „novinárom“, moderátorom ale aj politikom vyhovuje hlúpy národ, lebo mu stačí ponúknuť nejakú neoverenú, povrchnú senzáciu, kúpiť si ho príspevkom od vlády či nadácie. Skutočné a morálne hodnoty sa dnes nenosia a je to aj zásluha „novinárov“ bulváru.

A ešte sa opýtam – prečo som sa nikde nedočítal o tom, ako sa známa moderátorka spravodajstva jednej komerčnej televízie pri svojej hospitalizácii kvôli vážnej chorobe vulgárne správala ku personálu nemocnice tak, až sa zato hanbili jej deti a personálu sa musela za jej správanie ospravedlňovať jej matka? Hlavne, že naoko okolo seba šíri aká je dobrá, milá - žiaľ u nej ide len o pozlátko - inak celé jej vnútro je asi prehnité. Jeden novinár mi povedal, že o tom písať nemôžu – buď kvôli majiteľom médií resp. kvôli novinárskej kolegialite. Tomu ja hovorím „objektívnosť“. Hlavne že mladého talentovaného hokejistu Samuela Feretu, o ktorom nič nevedia, nikdy o ňom nič nepísali, neprispeli ani jediným centom na jeho výstroj, označili nálepkou fašista len kvôli tomu, že sa ako väčšina mladých ľudí v pubertálnom veku správal trochu nerozvážne a nezodpovedne.

V Biblii sa píše: „...nech hodí kameňom, kto je bez viny...“. Sú títo „novinári“ bez viny? Nikdy nič nerozvážne neurobili (nenadávali, neopili sa, nepodvádzali, nepoklesli morálne...), či už v mladosti, alebo neskôr či teraz? Určite nie sú čistí sťa ľalie, lebo inak by už boli v nebi ako anjeli. Oni sú však tu ako čerti-rozsievači nenávisti i zla - stačí si denne prečítať bulvár a pozrieť televízne správy, aký je pomer pozitívnych a negatívnych príspevkov.. Ale nech si títo „novinári“ pamätajú, že „...kto seje zlo, zožne ešte väčšie zlo...“ a raz sa im to vráti aj s úrokmi - či už na deťoch, rodine, priateľoch atď.

Na záver by som ešte odporučil premiérovi, aby nenazýval „novinárov“ tak ako ich nazval, lebo tým neurazil „novinárov“, ale urazil tým prostitútky.


Slovenskí "novinári" | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014