Vladimír

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Za slušné Slovensko, alebo ...

Už niekoľko týždňov sa v médiách stretávame s akciami i článkami s jedným spoločným menovateľom - "Za slušné Slovensko".
Nemám nič proti tomu, avšak nezdá sa Vám divné, že toto slovné spojenie vychádza z úst moderátorov, vidno ho v printových či elektronických médiách a pritom tí istí moderátori, redaktori, novinári neovládajú náš jazyk a v televízii, časopisoch i novinách sa stretávame s vulgárnosťami? Kam sa potom podela tá "slušnosť". A ešte za to dostávajú nekresťanské peniaze. Veď je to maximálne pokrytecké:

1. V pondelok 2. 4. 2018 ste v hlavnom večernom vysielacom čase na programe STV1 mohli vidieť film "Baba z ľadu" s vulgárnymi nadávkami (pí..)!!!

2. V časopise Život 13/2018 je uvedený vulgárny vtip na predposlednej strane (chu...)!!!

3. Moderátori, redaktori, herci, "celebrity" atď. prznia náš slovenský jazyk v rozhlasovom či televíznom vysielaní:
    - nepoznajú DE, TE, NE, LE, DI, TI, NI, LI - napr. hokejisti hrajú na LADE namiesto ĽADE; bolo tam VELA LUDÍ namiesto VEĽA ĽUDÍ.
   - korunou všetkého sú spojenia so slovom STRAŠNE - napr. STRAŠNE PEKNÉ, STRAŠNE VELA, STRAŠNE MILÝ atď. Čo tak ich vrátiť na základnú/strednú školu, nech si zopakujú základy nášho jazyka a niečo o oxymorone?

Rád by som vedel, načo máme Radu pre rozhlasové a televízne vysielanie, keď nás nevie ochrániť pred hanobením slovenského jazyka v médiách a nedokáže dohliadať na dodržiavaním jazykového zákona?!

Slovenskí "novinári" | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014